logo

Intermezzo Ungdom

Ungdomsutvekslingen fant sted på Gåsbustua i Hamar, Norge, fra 12. juni til 21. juni 2023, og hadde 60 deltakere, inkludert 8 ungdommer og 2 gruppeledere fra hvert av følgende land: Frankrike, Tsjekkia, Litauen, Tyrkia, Romania og Norge. Engelsk ble brukt som arbeidsspråk i programmet.
Prosjektet fokuserte på å adressere problemene med hatprat og hatkriminalitet, som har blitt stadig mer utbredte i dagens samfunn, ofte forsterket av både online- og offline-plattformer. Ungdomsutvekslingsprogrammer ble utformet for å håndtere disse bekymringene ved å fremme forståelse og utvikle ferdigheter for å bekjempe hatprat og hatkriminalitet. I dette prosjektet så vi på målene for ungdomsutvekslingsprogrammet for å takle disse problemene.

Aktivitetene i ungdomsutvekslingsprogrammet var basert på prinsippene for ikke-formell utdanning, som vektlegger erfaringsbasert læring og oppmuntrer til aktiv deltakelse og refleksjon. Programmet benyttet ulike arbeidsmetoder som ble valgt av ungdommene selv og tilpasset av prosjektteamet for å oppnå ønskede resultater. En gruppe av arbeidsmetodene var integrerende metoder, som var designet for å forbedre dynamikken mellom deltakerne og stimulere gruppesamholdet. Disse metodene inkluderte navn- og kunnskapsleker, teambyggingsaktiviteter som "Mission Impossible", "Make your choice!", "Broomsticks" og "Hot Potatoes", arbeid i blandede og nasjonale grupper som presentasjoner, forskning og produksjon av promoteringssnutter, samt utendørs fysiske aktiviteter og verksteder for mental helse. Disse metodene hadde som mål å skape et støttende og inkluderende miljø der deltakerne kunne bygge relasjoner og samarbeide effektivt. En annen gruppe arbeidsmetoder var kreative metoder, som hadde som mål å utvikle deltakernes kunstneriske sans og oppfinnsomhet, og gi dem frihet til å uttrykke seg. Disse metodene inkluderte interaktive presentasjoner, teatersesjoner som uttrykk for kreativitet, oppretting av motivasjonssnutter og kunstneriske presentasjoner og forestillinger fra kulturelle kvelder. Gjennom deltakelse i disse kreative aktivitetene kunne deltakerne utvikle sine kommunikasjonsevner og uttrykke seg på nye og innovative måter. Intercultural learning-metoder var også en viktig del av programmet, som hadde som mål å overvinne fordommer og stereotypier om andre kulturer. Albatross-spillet er et eksempel på en interkulturell læringsmetode, samt innholdet i kulturelle kvelder og fritiden brukt til å oppdage lokale kulturelle elementer. Ved å delta i disse aktivitetene kunne deltakerne utvikle en anerkjennelse for mangfoldige kulturer og lære å respektere og feire forskjellene. Til slutt ble erfaringsbaserte læringsmetoder brukt for å sette deltakerne utenfor deres komfortsone gjennom nye situasjoner, der de kunne lære mer om seg selv og elementer knyttet til organisasjon og teknikk brukt i denne type aktiviteter. Denne typen læring bygget på prinsippet om "å lære ved å gjøre", der deltakerne lærte gjennom direkte erfaring og refleksjon. Disse metodene inkluderte aktiviteter basert på eventyr, simuleringer og rollespilløvelser. Avslutningsvis benyttet ungdomsutvekslingsprogrammet en rekke arbeidsmetoder for å oppnå sine mål, med vekt på prinsippene for ikke-formell utdanning, erfaringsbasert læring, aktiv deltakelse og refleksjon. Disse metodene var designet for å fremme gruppesamhold, utvikle kreativitet, fremme interkulturell læring og oppmuntre personlig vekst gjennom nye erfaringer.

Info

Projects

Are you looking for