17.Dec.2023
Prosjektet "Save Eco" ble initiert for å utforske alternative teknikker for å beskytte jorden og forstå samfunnets grønne ungdomsaktivisme og deltakelse.
Projects
Prosjektet "Save Eco" ble initiert for å utforske alternative teknikker for å beskytte jorden og forstå samfunnets grønne ungdomsaktivisme og deltakelse. Ungdomsutvekslingen fant sted i Gåsbustua, Hamar, Norge, fra 18. til 26. september 2023, med 60 deltakere, inkludert 8 ungdommer og 2 gruppeledere fra hvert land (Frankrike, Norge, Tyrkia, Litauen, Romania og Tsjekkia).
Arbeidsspråket var engelsk.
Den primære motivasjonen bak ungdomsutvekslingen var å adressere påvirkningen og innflytelsen av grønn aktivisme og ungdomsdeltakelse på unge menneskers liv, noe som var betydningsfulle aspekter for mange unge på den tiden. Ved å fokusere på kritiske aspekter av ungdomsdeltakelse i lokalsamfunnet og bruke ikke-formell utdanning, var målet å hjelpe unge mennesker med å utvikle bedre organisatoriske ferdigheter, effektivt bruke internett, kunst og kreativitet, og styrke deres erfaring innen miljøaktivisme.
Den primære målsetningen med ungdomsutvekslingen "Save Eco" var å øke bevisstheten blant unge mennesker om virkningene og påvirkningen av grønn aktivisme og ungdomsdeltakelse. Målet var å oppmuntre unge mennesker til å bli ledere i sine lokale samfunn og delta i kritiske diskusjoner gjennom kreativitet og miljøvennlige praksiser om viktige spørsmål.
Målene med ungdomsutvekslingen inkluderte å øke bevisstheten i samfunnet om miljøaktivisme og ungdomsdeltakelse, øke deltakernes bevissthet om virkningen av grønn aktivisme og lobbyvirksomhet på atferd, fokusere på selvtillit og selvtilit, øke deltakernes kunnskap om hvordan man kan forbedre grønn aktivisme og miljøvennlige praksiser, samt fremme økologiske og aktivistiske praksiser. Målet var å hjelpe aktivister, kunstnere, organisasjoner og stiftelser med å bli mer effektive i å bringe om sosial endring.
Ungdomsutvekslingen utvekslet informasjon om allerede gjennomførte tiltak og eksempler på god praksis, utviklet deltakernes IKT-ferdigheter ved å lage videoer og artikler ved hjelp av ny teknologi, økte deltakernes kompetanse i å organisere arrangementer, uttrykke kreativitet og kommunisere på engelsk. Samarbeid i et blandet interkulturelt team, problemløsning, konflikthåndtering og lederegenskaper i interkulturelle omgivelser ble også vektlagt. Til slutt økte utvekslingen deltakernes kunnskap om Erasmus+ programmet og støttet utviklingen av nye prosjektideer som adresserte deltakernes behov.
Programmet for ungdomsutvekslingen benyttet ulike metoder og teknikker for å styrke deltakernes teoretiske kunnskaper og praktiske erfaringer. Ikke-formelle læringsmetoder og arbeidsmetoder, som teambyggingsaktiviteter, kommunikasjonsspill og tillitsøvelser, ble brukt for å skape en støttende atmosfære blant deltakerne. Energizers og stimuleringsspill ble også brukt for å opprettholde interesse og holde teamdynamikken høy.
Diskusjoner, simuleringer, teaterbaserte aktiviteter, rollespill og interaktive presentasjoner ble benyttet for å utforske temaet ungdomsaktivisme, både lokalt og internasjonalt. Praktiske verksteder ble avholdt, slik at deltakerne kunne lage malerier, videoer og artikler som fremmet kreativ aktivisme som et middel for å håndtere sosiale utfordringer.
Evalueringssesjoner og ledersmøter ble også gjennomført for å få tilbakemelding på programmet og reflektere over deltakernes læringskompetanse.